Leveringsinformatie

Gratis verzending
Alle drukwerkproducten die je bij ons besteld worden gratis aan de deur op één adres afgeleverd op alle fysieke adressen in Nederland. Let op: dit is met uitzondering van kranten die naar België verzonden worden.

Wil je meerdere afleveradressen opgeven bij je bestelling? Neem dan even contact met ons op. Voor elk extra afleveradres rekenen wij €12,50 voor pakketpost en €50,- voor palletzendingen. Onder palletzendingen verstaan we plaatwerk > 110 cm en kranten > 500 stuks.

Track&Trace
Zodra je bestelling de status ‘verzonden’ heeft, is je drukwerk onderweg naar het afleveradres. Doormiddel van de Track&Trace code kan je de levering volgen op de daarvoor bestemde pagina van de vervoerder.

Levertijden
Hoe werken de levertijden bij DrukwerkConcurrent?

De op onze site genoemde levertijden gaan in op het moment dat je bestelling voorzien is van de status ‘Gereed voor druk’. De huidige dag telt mee als werkdag, mits je bestelstatus op ‘Gereed voor druk’ staat vóór:

  • 9:00 uur 's ochtends bij offset drukwerk, zeefdruk en PMS-kleuren;
  • 14:00 uur 's middags bij digitaal drukwerk, graveren, canvas en flexo

Dit houdt dus in dat vóór deze tijden je bestanden de status 'Gereed voor druk' moeten hebben én de betaling van je order voltooid moet zijn (in geval van iDeal en vooruitbetaling).

Leverdagen
Op onze website wordt gesproken van leverdagen. De productie draait van maandag tot en met vrijdag. Zaterdag en zondag tellen daarom niet mee als leverdagen. Zodra de order in druk wordt genomen wordt ook de leverdatum bepaald en toegevoegd aan je account. Wanneer dit gebeurd is ontvang je direct van ons een update via e-mail. Op de leverdatum wordt het pakket bij je aangeboden door DHL of PostNL. Het exacte tijdstip is vooraf niet bekend maar zal tussen 9:00 en 18:00 uur zijn.

Voorbeeld 1: Je plaatst je bestelling voor offset visitekaartjes op maandag om 8:00 uur. Je levert direct een drukgereed bestand aan tijdens het bestelproces en betaalt via iDeal. Vóór 9:00 uur staat je order dus ‘Gereed voor druk’. De normale levertijd voor standaard offset visitekaartjes is 3-5 productiedagen. Je visitekaartjes worden uiterlijk vrijdag geleverd.

Voorbeeld 2: Je plaatst een bestelling voor een digitaal gedrukt spandoek op maandag om 11:00 uur en kiest voor een expresslevering. Je levert direct een drukgereed bestand aan tijdens het bestelproces en betaalt via iDeal. Vóór 14.00 uur staat je order dus ‘Gereed voor druk’. De levertijd op spandoeken is in het geval van een expresslevering 2 productiedagen. Dinsdag wordt je spandoek geleverd.

Let op: levering in Duitsland?
Belangrijk om rekening mee te houden: een levering in Duitsland neemt 2 éxtra werkdagen in beslag. Deze komen dus bovenop de werkdagen die vermeld staan in het besteloverzicht.

Levertijden en algemene voorwaarden
De levertijden die DrukwerkConcurrent.nl vermeldt op haar website zijn een indicatie; zij houden geen zogenaamde 'fatale termijn' in die leidt tot aansprakelijkheid van DrukwerkConcurrent.nl bij overschrijding. Er geldt alleen een fatale termijn als DrukwerkConcurrent.nl die verplichting schriftelijk heeft aanvaard, met uitdrukkelijke aanduiding dat het een fatale termijn is. DrukwerkConcurrent.nl dient hoe dan ook binnen 30 dagen na bestelling te hebben geleverd, tenzij wij een langere levertijd met je hebben afgesproken.

Uiteraard zullen wij met volle inzet ons best doen om je drukwerk binnen de genoemde levertijd te leveren. Wij zijn hierbij echter ook afhankelijk van derden, denk aan transport en weersomstandigheden. Heb je het gevoel (aan de hand van de door ons vermelde statusinformatie) dat we de genoemde levertijd niet gaan halen en ontstaan hierdoor problemen aan jouw kant? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij op tijd kunnen anticiperen.