Ontwerp- & opmaakservice

 

Het drukklaar maken van een bestand heeft vaak nog aardig wat voeten in aarde. Vooral als er een compositie gevraagd wordt van diverse foto’s, logo’s en teksten. Het probleem zit hem meestal in de aangeleverde bestanden. Niet zelden worden afbeeldingen van internet geplukt, zijn het vage foto’s gemaakt met een telefoon of in het ergste geval een Word-Art uiting. Maar hier helpen we graag bij!

Op een beeldscherm of A4 papier kunnen deze afbeeldingen er nog aardig uitzien, maar zo gauw er een spandoek of een A2 poster van wordt gemaakt is het resultaat vaak bedroevend. Om je te behoeden voor drukwerk dat niet aan je verwachtingen voldoet, worden de aangeleverde bestanden altijd gratis aan een grondige controle onderworpen. In veel gevallen vragen wij je dan om bepaalde elementen uit je compositie in een hogere resolutie aan te leveren. Waar mogelijk zullen wij technische trucs uithalen om de kwaliteit te verbeteren. Soms gaat er veel tijd zitten in het verbeteren van je drukbestand. In dat geval zullen wij dit ook aan je melden en doen wij je een voorstel voor onze opmaakservice. Hieronder zie je een voorbeeld van onze opmaakservice.

Links zie je het korrelige aangeleverde bestand. Onze ontwerpers hebben de tekst overgenomen en opnieuw getypt in Adobe InDesign en er is een nieuw logo opgevraagd in EPS-formaat. Als er geen logo in EPS-formaat aanwezig is dan kan dit in eenvoudige gevallen worden nagetekend.

Ontwerpservice
Gaan je wensen verder dan het aanpassen van wat teksten of het vervangen van een foto of een logo, dan spreken we al gauw van een ontwerpservice. Het tarief van onze ontwerpservice is gelijk aan dat van de opmaakservice, het verschil zit in de benodigde tijd. Bij het maken van een ontwerp is doorgaans meer overleg nodig en zullen diverse drukproeven heen en weer worden gemaild.

Hieronder zie je een voorbeeld van onze ontwerpservice. Op  basis van de aangeleverde schets is in net iets meer dan een uur een zeer leuke poster gemaakt.

 

Kosten ontwerpservice
De kosten van onze ontwerpservice is gebaseerd op een voordelig uurtarief van €75,- excl. BTW. En we berekenen dit per kwartier door. Wij houden niet van verrassingen dus daarom zal na inschatting van onze ontwerpers altijd geprobeerd worden om een fixed-price met je af te spreken. Door de ruime ervaring van onze medewerkers met de eisen van het drukproces wordt veel tijd bespaard waardoor je niet alleen voordelig uit bent, maar dat je opdracht ook nog eens supersnel klaar is.

Heb je vragen en/of opmerkingen over onze ontwerp- & opmaakservice? Neem dan gerust contact met ons op.